Rad sa tinejdžerima

Period adolescencije je specifična faza u telesnom i psihičkom razvoju svake individue, praćena izrazito burnim psihičkim promenama, previranjima i lutanjima. Naša velika želja je da na različite načine pomognemo tinejdžerima da razumeju i prevaziđu, koliko je to moguće, emocionalne i moralne krize koje oni doživljavaju u ovom periodu. To ostvarujemo organizovanjem:

• Tinejdžerskih susreta
• Kampova za tinejdžere


Tinejdžerski susreti

Mladi ljudi žele da se druže. Želimo da susreti koje organizujemo služe za inspiraciju, za pouku, za izgrađivanje ali i da motivišu i daju nove ideje za ono čime kod kuće mogu biti blagoslov u njihovoj sredini. Susreti im omogućavaju da upoznaju tinejdžere iz drugih gradova, razmene svoja iskustva i doživljaje, pa i da nauče nešto novo. Susrete organizujemo svakog drugog meseca.

Kampovi

Zajednički život je odlična prilika za izgrađivanje i usklađivanje interesa i potreba učesnika u grupi, kao i usklađivanja i razvoja dobre saradnje tima koji organizuje kamp. Ceo program je prilagođen uzrastu dece. U opuštenoj i neformalnoj atmosferi aktivnosti koje su prisutne na kampu su:
• Vreme za proučavanje Božije reči
• Prilika za druženja, igru, sport i odmor
• Vežba verovanja u živoj sredini (kako primenjivati naučeno)