Rad sa tinejdžerima

Period adolescencije je specifična faza u telesnom i psihičkom razvoju svake individue, praćena izrazito burnim psihičkim promenama, previranjima i lutanjima. Naša velika želja je da na različite načine pomognemo tinejdžerima da razumeju i prevaziđu, koliko je to moguće, emocionalne i moralne krize koje oni doživljavaju u ovom periodu. To ostvarujemo organizovanjem:

• Tinejdžerskih konferencija
• Kampova za tinejdžere
• Jednodnevnih susreta tinejdžera


Tinejdžerska konferencija

Mladi ljudi žele da se druže. Želimo da konferencije služe za inspiraciju, za pouku, za izgrađivanje ali i da motivišu i daju nove ideje za ono čime kod kuće mogu biti blagoslov u njihovoj sredini. Konferencija im omogućava da upoznaju tinejdžere iz drugih gradova, razmene svoja iskustva i doživljaje, pa i da nauče nešto novo. Konferencije organizujemo jedanput godišnje u Vršcu. Zahvalni smo Baptističkoj Crkvi koja nam ukazuje divno gostoprimstvo iz godine u godinu.

Kampovi

Zajednički život je odlična prilika za izgrađivanje i usklađivanje interesa i potreba učesnika u grupi, kao i usklađivanja i razvoja dobre saradnje tima koji organizuje kamp. Ceo program je prilagođen uzrastu dece. U opuštenoj i neformalnoj atmosferi aktivnosti koje su prisutne na kampu su:
• Vreme za proučavanje Božije reči
• Prilika za druženja, igru, sport i odmor
• Vežba verovanja u živoj sredini (kako primenjivati naučeno)

Jednodnevni susreti tinejdžera

Organizujemo jednodnevne susrete tinejdžera i mladih u saradnji sa crkvama iz Novog Sada. Ti susreti su lokalnog karaktera i održavaju se u Novom Sadu. Jedanput nedeljno imaju priliku da se druže i čuju predavanja na osnovu aktuelnih tema.
Jednom nedeljno organizujemo susrete tinejdžera i mladih u Beogradu. Mladi i tinejdžeri imaju priliku da jednom nedeljno zajedno proučavaju Bibliju i uživaju u zajednišvu jedni sa drugima. Zajedno se udubljujemo u biblijski tekst i pokušavamo da shvatimo o čemu tekst govori i kako možemo primeniti te biblijske tekstove u svom životu.
Pridružite nam se i MOLITE se za nas.